Telewerk dé norm?

2020 zorgde voor een ommekeer in hoe er aan het werk gegaan wordt voor veel werkgevers en hun personeel.


Zit jouw bedrijf in de dienstverlenende sector, dan is de kans groot dat jouw personeel binnen jouw bedrijf een bureau en computer ter beschikking heeft waar hij of zij elke dag trouw heen komt om te werken. 


Een lockdown omwille van een grillig virus zorgt er echter voor dat 85% van deze kenniswerkers nu grotendeels thuis werkt.


Jouw personeelslid zal zelf zorgen voor zijn of haar werkplek, een stabiele internetverbinding en verlichting en verwarming. Om tegemoet te komen in deze kosten, kan je een forfaitaire vergoeding toekennen. Sinds 14/07/2020 heeft de fiscus deze vergoedingen ook bevestigd in een circulaire.


Welk bedrag?

Een werknemer die minstens 5 dagen per maand regelmatig thuiswerkt, kan een maandelijkse vergoeding ontvangen van 129,48 euro.
Als werkgever is dit bedrag 100% aftrekbaar.

Het bedrag hoeft niet aangepast te worden voor deeltijdse tewerkstellingen.


Het bedrag mag ook doorbetaald worden tijdens de verlofperiode.


Bij ziekte moet de vergoeding wel evenredig verminderd worden.


Alle werknemers dienen dezelfde vergoeding te krijgen (voor zij die thuiswerken). 

Welke kosten dekt deze vergoeding?

Deze vergoeding dekte de kosten en het gebruik van een werkplek of bureau in de privéwoning van de werknemer (ongeacht of deze gehuurd of eigendom is).

Verder dient deze ook om onderhoud en reiniging van de werkplek, elektriciteit, verwarming, water, brandverzekering en kleine kantoormaterialen zoals schrijfwaren te betalen. 

Pin It on Pinterest