Wanneer je een onderneming start doe je dat wellicht vanuit een passie of een idee dat je hebt bedacht. Hoe cool is het niet om een eigen bedrijf te hebben.

Iets helemaal van jou.

Heb je ook wel eens die bedenking gemaakt?


Uiteraard mag je daar fier op zijn.


Maar dan is het moment gekomen dat je bent gaan beseffen dat je onderneming niet enkel je eigen creatie is, maar dat je een geld verslindend monter hebt gemaakt.

Dit monster groeit steeds verder en verslindt je bankrekening en kan je enkel blijven voeden met extra uitgaven zoals personeel of andere noodzakelijke uitgaven opdat het jou niet gaat verpletteren.

Bovendien vraagt dit monster ook al je aandacht en tijd en word jij nog maar een schim van die enthousiaste ondernemer die zo fier was op zijn of haar top idee.


Hoe is het zover kunnen komen?


Wel , heel vaak zitten net bedrijven die snel groeien sneller met een monster opgescheept omdat de basis van hun financiën niet oké is.

Zonder geld kan je moeilijk je product of dienst aan de man brengen en worden wij als ondernemers vaak de slaaf van onze creatie geworden omdat we geld uitgaven dat niet van ons is.

Geld uitgeven dat niet van jou is , zorgt ervoor dat je snel in de knoei komt met je groeiende onderneming


Gelukkig hoeft het jou niet zo te verlopen.

De allereerste stap die je kan zetten is het openen van een aantal extra bankrekeningen, zelfs aan de start van je bedrijf.


Splits binnengekomen geld netjes over die verschillende bankrekeningen zodat geld dat voor belastingen, personeel, btw ,... niet wordt uitgegeven.


Er bestaat een super eenvoudig systeem om dit geld-etend bedrijf van jou op dieet te zetten : Profit First.


Als gecertificeerd Belgische Profit First Professional help ik je heel graag op weg naar een financieel gezond bedrijf dat je onder controle kan houden.


Groeien met je onderneming is fijn. Groeien met een stabiele financiële basis is de sleutel tot een langdurig verhaal.


Meer weten over Profit First?

We hebben een online training lopen die je hier kan volgen. 

Het boek van Profit First is nu ook in een Vlaamse versie geschreven door collega Profit First Professional Ilse Dieltjens. Je kan het bestellen via bol.com.

Heb je hulp nodig bij het op maat brengen van jouw Profit First percentages, dan kunnen we daar uiteraard bij helpen. Stuur daarvoor even een mailtje naar cindy@boekhouderonline.be om een offerte op maat te krijgen.Pin It on Pinterest