Het kan fiscaal voordelig zijn om voor het verkeer van je woonplaats naar je bedrijf een fiets van de bvba te gebruiken.


Geen voordeel van alle aard

Een vervoermiddel gratis mogen gebruiken van jouw vennootschap, geeft al gauw een voordeel van alle aard waarop je persoonlijk (in de personenbelasting) nog belast wordt en dat ook meetelt in de basis voor de berekening van je sociale bijdragen.

Goed nieuws voor de fietsers want voor het woon-werkverkeer met de fiets (en daarbij ook de tochtjes die je in het weekend maakt), zal geen voordeel van alle aard worden aangerekend.

120% aftrekbare kosten

Wanneer de bvba een fiets koopt die jij als zaakvoerder gebruikt om van en naar het bedrijf te rijden, dan zijn alle kosten voor de bvba 120% aftrekbaar.
Deze maatregel geldt enkel nog in 2018 en 2019.

Let wel, je moet wel kunnen bewijzen dat je met de fiets ook effectief van en naar je bedrijf rijdt.

Nog een belastingvrije vergoeding bovenop? 

Je kan voor de gefietste kilometers van en naar het bedrijf ook nog een kilometervergoeding opnemen van 0,23 euro per kilometer.

Jij wordt op deze vergoeding niet belast en voor de bvba is dit een volledig aftrekbare kost.

Geldt dit voor alle fietsen?

Er is al heel wat onduidelijkheid geweest of mountainbikes en snelle e-bikes nu ook mee mochten gebruik maken van deze voordelen of niet.

Er is intussen een wetswijziging geweest en deze regels gelden dus voor alle fietsen.

Wil je weten hoe dit bij een eenmanszaak geregeld is? Dat lees je hier.PS bovenstaande foto nam ik deze ochtend tijdens mijn fietstochtje. 


Ken je iemand die gebaat is met deze informatie.

Schroom dan niet om het artikel te delen.

Cindy van BoekhouderOnline 

Pin It on Pinterest