Wie dicht bij me staat, weet dat ik leef volgens mijn 'planning'.

En die planning bevat geen grootse vooropstelde doelen die ik moet halen, maar wel alle dagdagelijkse werk-en privé bezigheden.

Afspraken binnen het kantoor, online of offline staan vanzelfsprekend in de agenda.

Taken die nog moeten worden afgewerkt plan ik ook meteen in een blok in op een ander moment zodat deze 

  • 1
    meteen een plaatsje gereserveerd krijgen
  • 2
    ruim op tijd worden afgewerkt
  • 3
    verdwijnen uit mijn inbox van de mail 

Nu over puntje 3 schrijf ik later nog een artikeltje over hoe we Asana hebben ingeschakeld om van elke mail waar nog 'iets mee moet gebeuren' ook effectief een taak te geven en een opleverdatum. Inbox Zero is namelijk zalig maar de gearchiveerde mails moeten uiteraard ook wel beantwoord worden.

Sinds ik het hele nauwkeurige plannen, heb doorgetrokken naar mijn privé-leven, ervaar ik geen stress, geen gejaag, geen drukte , hoewel ik de afgelopen maanden best wel veel uren heb gewerkt. 

Ik geef je even enkele tips mee , die voor mij werken. (en hé , ik ben geen specialist ter zake, wel als bijna 10 jaar onderneemster, mama van 2 , vrouw van een zelfstandige met drukke agenda, .... ).

Weekmenu

"Wat eten vanavond?" 

En hebben we daarvoor alles in huis?

Nee? Snel nog even langs de supermarkt en voor je het weet ben je weer een uur verder.

Tip : zet je op zondagochtend (of een ander moment waarop je tijd hebt voor een kopje koffie of thee) even neer en maak een weekmenu op.

 Bij mij is dat beperkt tot de warme maaltijden, maar ben je heel gedreven in de keuken zou je ook je lunch en ontbijt kunnen noteren.
Ik noteer het weekmenu in een aparte agenda in mijn google agenda (zodat ik deze aan of uit kan vinken wanneer ik mijn agenda raadpleeg).
Tegelijk met het opstellen van de agenda , open in mijn collect & go (afhaaldienst van Colruyt) en bestel ik alle ingrediënten die ik niet in huis heb.
Groenten en fruit die ik bij de lokale groentenboer koop, krijgen ook een gereserveerd agenda momentje met in de omschrijving dan een lijstje van wat ik daar moet halen.
De beenhouwer krijgt een momentje waarop ik daar binnenspring en na ongeveer 20 minuutjes inplannen heb ik een weekmenu voor mijn hele gezin.

Ik haal op het gereserveerde moment mijn boodschappen op, vries het vlees in wat ik in één slag heb ingekocht en het enige antwoord wat dan nog komt op de vraag:

'wat eten we vanavond?'  :Momentje, ik kijk even in mijn agenda.

Geen gerush naar winkel , geen tijdverlies.

Sporten

Mijn lichaam heeft nood aan sport en beweging, meer dan ik het met mijn zittend beroep geef.
Sinds afgelopen december heb ik een abonnement bij de fitness en sinds kort trek ik ook met de koersfiets te weg op (beware ! ).

Als je dan weet dat ik vooral tijdens de schooluren mijn afspraken inplan, heb ik even moeten schuiven en plannen om ook die sportmomenten in mijn agenda te krijgen.

Maar hé, ze staan gereserveerd ( 's ochtends - zodat ik geen excuses kan maken onder het mom van 'ik kreeg die taak niet af') en dus ga ik ook trouw sporten.

Kids & Co

Voetbaltraining, pedagogische studiedag, speelafspraakjes, orthodontie, kapper, tandarts,...

you know the stuff...

Ook hier krijgt elk moment gewoon een plaatsje in de agenda. Geen dubbele boekingen, geen afspraken inplannen terwijl ik echt  'mama' aan het wezen ben.

Heerlijk!

Conclusie

Ik ben echt wel gebaat met dit systeem.
De koffie is bijna klaar en dus start ik zo aan het weekmenu van volgende week.

Ik ben benieuwd hoe jij werkt. Ga je gewoon mee met de flow? En geeft je dat rust?

Of plan jij ook?


Keep up the good vibes.

Cindy van BoekhouderOnlinePin It on Pinterest