Het was ergens mei 2015, ik was net 5 maanden "eigen baas" in mijn boekhoudkantoor.

Ik werkte volledig online, thuis of vanuit een vakantiehuis terwijl mijn kinderen aan het spelen waren en mijn man een fietstocht kon gaan doen.

Geen uithangbordje voor de deur, geen secretaresse die tussen 9 en 17 u mijn telefoons aan nam,.... en ik vond het zalig! De ondernemers voor wie ik de boekhouding deed merkten eigenlijk niet veel van mijn werkritme op zich en vonden mij net mega bereikbaar.

Maar ten aanzien van collega- boekhoudkantoren was ik, om het zacht uit te drukken , een buitenbeentje.

En toen, met mijn laptop op de schoot , keek ik naar Café Corsari.

Daar klonken de woorden : "Ik heb geen concept meer van zaterdag of zondag,..." uit de mond van niemand minder dan Lien De Pau.

Ik duwde even op rewind en hoorde het hele interview van Lien en haar verhaal over het leven als digitale nomade.

Oh , dacht ik toen, er zijn gelijkgestemden. En al heb ik niet de ambitie om de wereld rond te reizen, ik ben echt een hevige voorstander van vrijheid en ondernemen in vrijheid. Net dat heb ik intussen tijd ontdekt dankzij Lien en haar netwerk van ZekerVanHaarZaak.

Lien brengt nu haar boek GetReal uit waarin ze je meeneemt naar haar leven. Ze vertelt je hoe zij zelf die stappen heeft gezet om los te komen van het leven als hoger opgeleide carrièrevrouw die toch , ondanks alle zakelijke successen niet echt gelukkig is met het leven dat ze leidt.

Het boek leest echt als een trein. Je wil gewoon altijd verder doorgaan om te weten hoe jij zelf dit leven kan gaan leven.

Bovendien is er , tussen de hoofdstukken door ook altijd de mogelijkheid om zelf op voorgedrukte werkbladen ook echt eens te gaan stilzitten en nadenken over jouw situatie en hoe je deze ideaal voor jou kan maken. Het gaat niet om het worden van digitale nomade, het gaat om het leven dat jij droomt.

Zit je ook een beetje in een twijfel? Ben je niet 100% gelukkig met je leven zoals het nu is samengesteld?

Bestel Liens boek hier, plan een me-time moment in én zet een stap richting een écht leven: GetReal.

Categories: Boekentip

Pin It on Pinterest