Een ondernemer stelde me de vraag of hij zijn jaarabonnement op de krant ook als beroepskost kan inbrengen. 

BoekhouderOnline
 • Nu weet je vast dat onder de beroepskosten een categorie 'vakliteratuur' aanvaard wordt, als deze tijdschriften, boeken of magazines direct in verband staan met je beroep.
  Het is eigenlijk de bedoeling dat je als ondernemer door het lezen van de informatie in die tijdschriften, nieuwsbrieven , boeken en dergelijke een betere kennis van je vak krijgt en dus ook beter, vlotter of efficiƫnter gaat ondernemen.
  Een krant is vaak eerder een medium dat algemene kennis aanrijkt.
  Voor een financieel analist of bankier is het lezen van De Tijd (financieel , economische krant ) in direct verband met de dagelijkse praktijk. Voor een kapper is diezelfde krant misschien wel minder relevant.

  De controleur zal dan ook niet altijd akkoord gaan met een krantenabonnement als beroepskost, tenzij je kan aantonen in welke mate je de informatie uit de krant nodig hebt om te kunnen ondernemen.
  Misschien zorgt het voor een sales manager wel voor een vlottere babbel met de klant of dient een reisorganisator in te kunnen spelen op de politieke situaties in het buitenland om een klant te kunnen overtuigen om een bepaald land alsnog te bezoeken.


  Zorg dus voor een stevig verhaal, en indien je deze krant slechts gedeeltelijk voor je beroep nodig hebt, beperk dan ook zelf reeds de kost die je wil inbrengen. 

  Wil je meer weten , specifiek voor jouw dossier? Klik bovenaan op Contact en stel je vraag.

Pin It on Pinterest