Eerstdaags ontvang je zoals gewoonlijk na afloop van het kwartaal een mailtje met daarin de betalingsgegevens voor jouw BTW aangifte over het tweede kwartaal van 2017.

Misschien heb je veel geïnvesteerd en krijg je wel het prettige nieuws dat je een deel BTW terug op je rekening zal ontvangen .

Of misschien schrik je net als je het bedrag van de te betalen BTW leest , want : hè ? Is dat nu niet bijna drie keer meer dan normaal ?

Even opfrissen :

  • Wanneer je BTW kwartaal aangiften indien moet je elke drie maand een overzicht van het afgelopen kwartaal maken van de “te betalen BTW” vs de “terug te krijgen BTW
  • Het saldo van dit overzicht kan je aan de BTW administratie
  1. Betalen
  2. Terugvragen
  3. Vragen om je tegoed mee te nemen naar een volgend kwartaal
  • Wanneer uit de aangifte blijft dat je BTW moet betalen , was je tot 1/4/17 verplicht om in maand 2 en maand 3 van het BTW kwartaal een voorschot te betalen. Dit voorschot was 1/3 van het te betalen bedrag.
  • Bij het overzicht van de BTW aangifte mocht je dan de reeds betaalde voorschotten in mindering brengen van wat je effectief moest gaan betalen .


Sinds 1/4/17 zijn de BTW voorschotten niet langer verplicht.

Misschien heb jij er dus voor gekozen om in mei en juni van afgelopen kwartaal geen voorschot te betalen en zal er dus bij de berekening van je te betalen BTW helemaal niets in minderen kunnen worden genomen ( want hè , het bedrag staat gewoon nog op je rekening ).

Heb je toch gewoon voorschotten betaald zoals vroeger. Geen enkel probleem. Dat is nog steeds toegelaten.
Cindy Collier

BoekhouderOnline

🌟Ben of ken je een ondernemer die met dit artikel weer iets geruster onderneemt ? Schroom dan niet om het te delen.

Pin It on Pinterest