Je herkent het vast wel. Je start je bedrijf omdat je echt goed bent in wat je doet. Je bent er niet alleen goed in maar je wordt er ook heel blij van. Die allereerste factuur die op je rekening werd gestort : dat was een feestje waard! 

Dat feestje bleef alleen niet duren. Want er ging ook veel van die bankrekening weer af. Je kreeg plots belastingen op je dak waar je het bestaan niet van wist en je ontdekte op pijnlijke wijze dat sociale bijdragen niet blijven hangen op het minimum als je onderneming wat succesvoller wordt.

En zo kreeg dat succes waar je eigenlijk zo graag naar wou streven plots een wrange smaak.

Want voor jou werd een succesvol bedrijf vooral een bedrijf waar altijd maar meer van je inkomen afgestaan moet worden aan de belastingen, de sociale kas en lijkt het alsof jij altijd de laatste bent die van het succes ook effectief iets op de eigen bankrekening krijgt.

Je bent die financiële onrust beu. Je wil de zekerheid hebben dat het geld op je bankrekening ook genoeg is om alle verplichtingen te betalen. Maar je wil meer. Je wil een eigen loon, meer dan je in loondienst zou hebben. Je wil een opbouw voor je oude dag om het zelfstandigenpensioen te kunnen aanvullen. Bovendien wil je ook bewust beslissingen kunnen nemen. Kan je een personeelslid betalen? Kan je je marketing budget verhogen? Kan je die investering betalen?

 

Wil je meer ontdekken over dit unieke traject?


Categories: Academy

Pin It on Pinterest